MetalTabs.com - your source for Metal tabs
Home Forum What's New Submit a Tab FAQ Links Contact Us Link to Us


Go Back   MetalTabs.com Forum > Musicians > Gear & Recording
User Name
Password


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
  #1  
Old 2008-08-26, 19:06
Metalhead498 Metalhead498 is offline
New Blood
 
Join Date: Jun 2008
Location: Canada,Alberta
Posts: 13
Mixer confusion

I havemy mixer and when it comes to technology I
'm really bad and I have a Mackie powered speaker and a microphone I plug it in the big whole but I was wondering is it possible to plug other instruments(electric,Bass guitar,) in the things that say line 2/3 line 3/4 because I want to send my music to my labtop for editing I got the cord on the bottom for the gateway from your amp to your mixer and I was wondering if I got another normal guitar cord and put it in the lines 2/3 and 3/4 and back through my guitar amp would it work or if their is a specific cord I need.your help is greatly appreciated

Last edited by Metalhead498 : 2008-08-27 at 14:33. Reason: Spelling typo's
Reply With Quote
  #2  
Old 2008-08-27, 13:23
Dyldo's Avatar
Dyldo Dyldo is offline
Throbbing Member
Forum Leader
 
Join Date: Jul 2002
Location: Californeeway
Posts: 7,907
Send a message via AIM to Dyldo Send a message via MSN to Dyldo
If I'm understanding you correctly, it is possible to direct your guitar into the "Line Inputs" (like 2/3 and 3/4) although it would sound like complete shit if you're going straight in. Unless you have a decent head, you probably can't run it through your amp first but I could be wrong. Your best bet if you can't work it through with the amp is to run your guitar/bass like this: guitar > effects pedal > mixer.

Your best bet, however, would be to mic your and record it like that.
__________________
Check my band out:
facebook.com/deadheadroses
deadheadroses.bandcamp.com
deadheadrosesmusic.com
i'm so ronrey
Reply With Quote
  #3  
Old 2008-08-27, 17:42
davie_gravy's Avatar
davie_gravy davie_gravy is offline
Metal As Fuck!
 
Join Date: Sep 2004
Location: LR AR
Posts: 2,680
Send a message via MSN to davie_gravy Send a message via Yahoo to davie_gravy
Yea most effects pedals now have a line level mixer output in addition to amp output. Don't go off plugging out of your head into the mixer! Like Darko said the best way would be to mic your cab other than using a mixer output on a pedal or something.
__________________
__________________
__________________
__________________
__________________
R.I.P. Dimebag
My Music

BuildTheMusic.com is your #1 FREE online guitar resource center.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 00:07.


========

Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Copyright © 2001-2009 MetalTabs.com. All Rights Reserved.
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.